CARTA A LA REINA i REIS MANTERS 2018

Estimades Reina i Reis Manters,

Us volem donar les gràcies per ser aquí. No us demanem cap màgia ni truc, sinó que seguiu perseverant amb el vostre exemple de lluita per la dignitat, que és la de totes nosaltres.

reis manters i reina bcn 2018

Som Stop Mare Mortum, una plataforma ciutadana que va sorgir l’abril del 2015 després del naufragi davant la costa de Lampedusa, on hi van morir 900 persones. Som la societat civil organitzada i tenim per objectiu fomentar un canvi en les polítiques europees d’estrangeria i migratòries, aquestes polítiques generen morts i esclaus, potencien els murs, les tanques i les presons. Volem que la Mediterrània deixi de ser un cementiri.

Per aquest 2018 no volem or, sinó polítiques que respectin els Drets Humans. No volem encens, sinó vies legals i segures  per a totes les persones, grans i menudes, que han d’abandonar la seva llar. No volem mirra, sinó una ciutadania que es mobilitzi contra l’Europa fortalesa, que exigeixi un canvi en les polítiques dels estats europeus, començant per l’espanyol a la Frontera Sud.

En definitiva, volem:

  • Que es comenci a aplicar immediatament la resolució aprovada pel Parlament de Catalunya sobre Vies Legals i Segures.
  • La derogació del pacte UE – Turquia i d’altres com el pacte Itàlia – Líbia, que han fet més perillós el trajecte i han mercantilitzat la vida de les persones migrades.
  • L’aturada de les devolucions en calent a la nostra Frontera Sud, declarades il·legals pel Tribunal Europeu de Drets Humans.
  • El tancament dels CIEs, on hi ha una vulneració constant de drets i fins i tot morts com la d’Idrissa Diallo ara fa 6 anys o la Samba Martine al CIE de Madrid el 2011, o la de Mohamed Bouderbala la setmana passada a Archidona.) Recordem també que en menys de 2 setmanes han mort 2 menors sota la custodia de la ciutat autònoma de Melilla.
  • …I que es deixi de criminalitzar organitzacions i persones que defensen els Drets Humans, com l’Helena Maleno i com les persones expulsades d’un vol comercial el juliol passat amb sortida des de Barcelona i destinació cap a Dakar (Senegal), en el que presumptement es pretenia deportar persones migrants contra la seva voluntat.
Anuncis